No anālā seksa līdz pieaugušo autiņbiksītēm?! Mīti pret patiesību

Šķiet, ka mūsdienās cilvēki seksa jautājumos ir tik izglītoti, ka vairs papildu informāciju nav nepieciešams sniegt, un zināmā mērā tā arī ir, ja vien pa visu nemaisītos dažādi mīti un aizspriedumi. Mēs atklāsim patiesību par pašiem populārākajiem anālā seksa mītiem.

Izrādās, ka pasaulē ir tikai 5-10% sieviešu, kas nodarbojas ar anālo seksu, jo baidās par iespējamām sekām. Turpretī homoseksuāli vīrieši šim seksa veidam nododas daudz biežāk – 90% gadījumu, uztraukumu par sekām paturot otrajā plānā (lai gan viņi arī ir visnotaļ norūpējušies par iespējamām sekām).

Mīts 1: Anālā atvere var izstaipīties un vecumdienās nāksies valkāt autiņbiksītes, jo nebūs iespēja saturēt fēces.

Patiesība: Runa šeit iet par sfinktera muskuli, kas aptver anālo atveri. Jebkuram šķērssvītrotajam muskulim cilvēka ķermenī ir spēja izstiepties un sarauties, ja nav nekādu iedzimtu pataloģiju – muskuļi ir elastīgi. Anālā seksa laikā sfinktera muskulis izstiepjas, bet pēc tā – saraujas. Gadiem ejot, muskuļu elastība kopumā var mazināties, taču veicot iegurņa muskuļu vingrinājumus (šajā gadījumā sfinktera muskuļa apzināta sasprindzināšana un atlaišana), līdz autiņbiksītēm nonākt nevajadzētu.

 

Mīts 2: Anālais sekss ir drošāks kā vaginālais sekss, jo saslimšanas ar STS riska nav un grūtniecība nevar iestāties.

Patiesība: Šajā mītā ir daļa patiesības. Grūtniecība iestāties zarnu traktā nevar, taču STS saslimšanas risks pastāv – attiecīgi, gadījumā, ja nav pastāvīga partnera/-es, nepieciešams izmantot prezervatīvu, lai pasargātu sevi. Tāpat, atgādināsim, ka zarnu sieniņām nav tādas mikrobu aizsargbarjeras kā ir anālajai atverei, attiecīgi, pastāv augsts infekciju risks. Derētu peiminēt arī to, ka zarnu traktā esošās baktērijas var izraisīt infekciju dzimumloceklim.

 

Mīts 3: Ir droši pamīšus nodarboties ar anālo, vaginālo un orālo seksu.

Patiesība: Katrai no šīm ķermeņa daļām ir sava mikrovide, kas ir atšķirīga vienai no otras. Jebkurš mikrovides disbalanss, piemēram, zarnu trakta baktēriju nonākšana vagīnā, reti, kad paliek bez sekām – visbiežāk šajā piemērā sievietēm izveidojas piena sēne vai urīnceļu infekcija.

Lasi vēl: Lūk kāda nozīme ir “izmēram” pēc sieviešu domām; Speciālistu viedoklis un padomi

Avots: webmd.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment